lauantai 2. maaliskuuta 2013

Langkawi

Langkawille lahdettiin aikasin torstai aamuna. Heratys oli 6.30 ja subin aamupalan kautta kaveltiin lautalle, joka lahti 8.15. Lauttamatka kesti 2 ja puoli tuntia ja perilla Langkawilla aurinko paisteli kirkkaalta taivaalta.  Lauttamatka oli lepponen, mutta loppumatkasta alkoi oleen vaha merenkayntia ja paatti keikku aika paljo ja meinas iha tulla huono olo. Lauttaterminaalis sitte hetki ihmeteltiin ja hommattiin kartta paikasta ja lahettiin ettiin taksia, koska taala ei oo julkista liikennetta. Tarkotus oli menna Pantai Cenangille, jonne on vajaa puolen tunnin ajomatka. Taksitolpalta bongattiin tsekkilainen pariskunta ja kysyttiin heilta minne ovat menossa. Suunta oli sama, joten otettiin yhteinen taksi niin saastettiin pari euroa :) Perilla sitten oltiin taas vahan pihalla ku lumiukot mutta loydettiin kuitenkin helposti hostelli nimeltaan Gecko guesthouse ja otettiin sielta huone pienella tuulettimella ilman ilmastointia. Hieman tuli yliarvioitua meidan tropiikinsietokyky ja huoneessa ei sitten viihtynyt paljo muuten kuin illalla, koska ulkona taalla on joka paiva vahintaan +32. Iltaisin  viilenee mukavasti jonnekkin +25 tietamille. Paiva sitten ihmeteltiin rantalomailua ja kaytiin kaveleskelemassa rannalla, syotiin, haettiin vetta ja mika parasta kaytiin oluella :) Hannalla oli viela vaha lenssua, joten ei turhia rehkitty. Illalla sitten nukkumaanmeno oli vaha tuskaista, koska huone oli edelleen kuuma ku sauna ja guesthousen baarissa oli pikku kekkerit menos. Yo kuitenkin nukuttiin ihan kohtalaisesti kun vaan unen paasta saatiin kiinni.

Pantai Cenang eli Cenang Beach
Gecko Guesthouse huone

Hyvaa
Perjantaina aamulla sitten lahdettiin ensitoiksemme ettimaan ilmastoitua huonetta, koska geckossa ei ollut vapaana yhtaan. Loydettiinkin sitten ihan nurkilta Rainbow Lodge, josta oltiin luettu etukateen pelkkaa hyvaa, joten paatettiin ottaa huone taalta. Huone on iso, siisti, ilmastoitu, omalla vessalla, omalla jaakaapilla, omalla terassilla ja dvd vehkeilla. Huone on tahan astisista paras ja saman hintainen kuin muut ilmastoidut on ollu tahan mennessa. Huoneen vaihdon jalkeen lahdettiin rannalle vaha makoilemaan, mutta eipa siela viihtynyt kun vajaan tunnin ku oli niin pirun kuuma. Ma kavin vaha polskimassaki ja vesi oli aika lamminta. Sitten kaytiin syomassa ja kaupassa veden ja oluen haussa ja tultiin hostellille lepaamaan. Illasta kaytiin viela kavelemassa rannalla ja syomassa ja jatskilla. Illalla katottiin leffaa ja mentiin nukkumaan.

Hyvaa huomenta
Lauantaina aamulla sitten lahdettiin island hopping retkelle (meidan eka oikea turistiretki), jonne meidat ihan noudettiin hostellin pihasta. Retkella ajeltiin veneella ympariinsa, rantauduttiin kahdelle saarelle ja kaytiin syottamassa kotkia yhden saaren edustalla. Eka saari minne rantauduttin oli nimeltaan island of the pregnant maiden. Saarella oli jarvi, joka naytti olevan paikallisista ja kiinalaisista kovin ihmeellinen. Meista se nyt ei mitenkaan erikoinen ollut mutta toki maisemat olivat hienoja. Muitakin oli selvasti lahtenyt samalle island hoppingille, koska turisteja oli aivan jarjettoman paljon. Fiiliksia laski hieman myos se etta ilmeisesti Hanna oli kuitenkin onnistunut tartuttamaan poponsa muhun, koska olo alkoi heiketa radikaalisti. Ekan saaren jalkeen ajeltiin kotkien syottopaikalle. Kotkille nakattiin veteen vahan leipaa ja ne sitten noukkivat ne vedesta. Komeita otuksia ja niita oli paljon. Toinen saari mihin rantauduttiin oli Pulau Besar. Pikkuinen saari, jossa oli valkoinen hiekkaranta, kirkas vesi, agressiivisia apinoita ja paljon turisteja. Talla saarella keskityttiin lahinna istuskeleen varjossa hurjan kuumuuden ja eilisen pienen palamisen takia. Seurailtiin samalla kuinka apinat varastelivat ihmisten sipseja ja muita evaita. Huvittavaa hommaa :) Sitten ajeltiin takaisin satamaan ja kyyti vei meidat takaisin hostellille. Retki oli halpa, kesti 5 tuntia (25RM/hlo = 6e) ja oli ihan hintansa vaarti. Hostellilla sitten tuikkasin kuumemittarin kainaloon ja paholainen iski tauluun lukemat 37.7. Ei muutakun potlojoo ja sarkylaaketta naamariin. Hanna istuskeli sitte terassilla ja ma otin pienet tirsat. Kaytiin syomassa ja takaisin mukavaan ilmastoituun huoneeseen lepaileen. Hanna kavi yksin katselemassa mielestaan erittain romanttista auringonlaskua ja mina nukuin tyytyvaisena ja tein sudokuja. Kaytiin sitten viela viemas pyykit pesuun ja syomassa hostellin ravintelissa burgerit ranuilla. Hyvaa oli :)

Pulau Besar
Kotkien syotto
Vaha huikkaa



Rantavalas


Harski pikku roisto
Vuori, joka on kuin raskaana oleva nainen
Turistit ja komia maisema

Veneretken paatti


Laskuveden aikaan





Tanaan aamulla energisella Hannalla oli kello soimassa seittemalta ja eiku lenkille. Ma nukuin. Ilma oli kuulemma ihanan viilea aamulla auringon noustessa. Mullaki oli ihan sopivan viileeta ilmastointikoneen alla. No sitte ku Hanna tuli lenkilta niin maki herailin siina ja mittailin kuumeen niin eipa ollutkaan enaa kuumetta. Kurkku on viela vahan kipea ja olo vahan hutera, mutta kylla tama tasta. Onneksi selvittiin ehka nain vahalla. Tanaan otetaan viela vahan iisimmin ja kaydaan ehka ettimas kauppa mista saatais vaha aamupalavarkkia niin saastetaan siina jokunen lantti aina aamuisin. Huomenna sitten ehka vuokrataan skootteri jos molempien olo sen sallii. Eipa tassa toki kiiretta minnekkaan, koska tuntuu etta taala vois olla vaikka olla kauan. Hostelli on leppoinen ja rauhallinen. Hostelliin tuovan tien vieressa lehmat hengailee pellolla ja kukot juoksentelee terassilla. Omalla terassilla on mukava istuskella ja siemailla vaikka hieman olutta. Rannallekkaan ei oo matkaa kuin 5min kavellen. Yollakin saa nukkua ihan ilman korvatulppia, koska ainoot aanet on sirkkojen siritys ja aamulla saa herata kukonlauluun. Mallu ja Rape, pakko sanoa etta jaatte paljosta paitsi :D

Kotikadun lehmia

Hintatasoltaan tama paikka on aika sama kuin esim. georgetown. Olut on halpaa koska tama on verovapaa saari. Olut maksaa yhta paljon kuin limukka eli vahan vajaa 2RM per tolkki eli n. 40 senttia. Hostelli on 70RM per yo. Skoottereita saa vuokrattua monesta paikasta. Me aateltiin ottaa tasta meidan hostellilta 30RM vuorokausi. Retkia on vaikka ja mita mutta ei ehka innosta lahtee eilisen jalkeen enaa toiselle, koska turisteja oli niin jarkyttavan paljon. Ruoka on noin 20-30RM/2hlo. Jakakaahan taas neljalla niin saatte euroiksi muutettua.

Kuvia nyt myos noissa vanhemmissa postauksissa, mista ne aiemmin puuttui :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti