keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Penang

Tiistaina aamusta herailtiin ja todettiin etta hannalla lenssu ainavaan jatkuu joten paatettiin etta ei lahdeta penang hillille. Aamupaivasta kaytiin ensi subwayn aamupalalla joka on halpa ja hyvaa :) Vaan 1.5e puolikas leipa ja kahvi. Ei paha. Aamupalan jalkeen mentiin paikalliseen ostariin tekeen vahan hankintoja. Hannalle ostettiin nappikuulokkeet ja sandaalit. Mentiin ostarille puolen paivan aikaan ja yli puolet kaupoista oli kiinni. Hyvinkin hammentavaa. Ostarin jalkeen otettiin vaha lepia ja syotiin kuppinuudelit hostellilla. Iltapaivasta paatettiin etta lahetaan kaymaan Kaakkois-Aasian suurimmassa buddhalaistemppelissa Kek Lok Si:ssa. Oletus oli ettei reissu kesta kovin kauaa, mutta niin vain saatiin tuhrittua reisussa aikaa iltaan asti. Jotain 6 tuntia tais reissussa kestaa :D No bussilla mentiin ja matkaki kesti jo reilu puolisen tuntia vaikka temppelin piti olla muka ihan lahella. Itse temppelihan oliki sitte oikeesti varmaan Kaakkois-Aasian suurin, koska se oli oikeesti suuri. Siela pallisteltiin varmaan jotain pari kolme tuntia temppelin kiinni menoon asti. Sisaanpaasy oli ilmainen, mutta ihan joka alueelle ei sitte sisalla paassykkaan ilmaseks mutta maksettiin sitte yhteen semmoseen korkeeseen torniin muutama lantti per nena. Ihan rahanarvonen keikka. Lahtiessa pysaytettiin 3 tai 4 bussia joista kukaan ei suostunut ottaan kyytiin :D lopulta tuli sopiva bussi joka vei meidat takas Georgetowniin. Reissun paatteeks kaytiin sitten samassa ostarissa syomassa missa paivalla kaytiin koska bussiterminaali on sen alakerrassa. Illalla oliki sitte kaikki kaupat auki ja porukkaa aika pirusti. Loydettiin hyva kiinalainen evaspaikka ja hintakaan ei ollut paha. Ruuan jalkeen kaveltiin hostellille ja mentiin unille. Muurahaisten lisaksi ollaan saatu lisaa huonekavereita. Meilla on lisko nimelta Late vessassa. Se aina paivalla karkaa teille tietamattomille, mutta tulee illalla takas ja aamullaki se on viela kotona.

Kek Lok Si temppeli
Kek Lok Si
Kek Lok Si




Hakaristeja oli joka paikassa.

Naitakin oli paljon
Tanaan sitten aamusta aateltiin etta lahetaan kaymaan Penang Hillilla, mutta mennaan junalla eestakas eika kavella Botanic Gardensiin. Juna on korjattu pari vuotta takaperin ja hintakin on kymmenkertaistunut korjauksen jalkeen. Ite matka huipulle n. 800 metriin kesti noin 5 minuuttia. Ylhaalla odotti sitten mukavan viilea saa ja hyvat nakoalat. Kaytiin vahan kaveleskelemassa ympariinsa ja kateltiin maisemia ja syotiin vaha evaita. Kotkat liiteli taivaalla ja rohkeimmat apinat tonki roskiksia. Myos kaikenlaista muuta elainkunnan edustajaa oli aanimaailmasta paatellen paikalla mutta Hanna ei kuullut niita, koska oli korvat niin lukossa noususta ja nuhasta. Nahtiin Melakan jalkeen eka suomalainen ja juteltiinkin muutama sananen. Myos lauma jotain paikallisen nakosia naikkosia halus meidat taas yhteiskuvaan ja mehan suostuttiin. Kuvan jalkeen lauma hyppas golf auton kyytiin kierrokselle kukkuloilla ja muutaman kerran tulivat vastaan ja tervehtivat oikeen innokkaasti. Penang Hillilta ku tultiin alas niin alhaalla oli paahtavan kuuma. Arska paisteli kirkkaalta taivaalta ja lampoa oli reilut 30 astetta. Bussissa oli ilmastointi vaha heikolla hapella ja kylla tuntui. Happi meinas loppua varsinkin kun paikalliseen tapaan bussi oli ihan viimesta seisomapaikkaa myoten taynna. Penang hillin jalkeen mentiin hostellille syomaan taas kuppinuudelit ja lepailtiin hetki ja taidettiin vaha torkahtaakkin. Nyt tultiin tanne nettikaffilaan kirjotteleen tata blogia. Ei oikeen sovita porukkaan ku kaikki muuta hakkaa CS:aa, Wowia tai jotain muuta nettipelia. Ja kellaan ei oo kuulokkeita ja meteli on sen mukainen.
Penang Hill
Nakyma Penang Hillilta Georgetowniin
Junarata Penang Hilliin
Budjettikatsaukseen voitas ottaa semmoset asiat kuten hostelli iso huone ilmastointi oma vessa 70RM, ruoka 15-25RM 2 hlo, puolen tunnin bussimatka 2RM/hlo. Junamatka Penang Hilliin 30RM/hlo ja lauttamatka Langkawille 60RM/hlo. Ja euroiksi saa talla kertaa kukin muuttaa itse kun jakaa summat neljalla.

Lomailuun alkaa kait pikkuhiljaa tottua koska aika kuluu kokoajan nopeemmin. Eka viikon jalkeen tuntui etta on keretty tekeen ja kokeen kaikenlaista, mutta nyt toisen viikon jalkeen tuntuu ettei oo keretty tekeen mitaan ja paivat vaan hujahtaa ohi ykskaks. Penang on ollut ihan ok paikka, mutta tassa Georgetownin kaupungissa ei ihan hirveesti oo nahtavaa. Kaikki nakemisen arvonen on sitten yleensa bussimatkan paassa.

Tanaan kaydaan enaa syomassa ja kurkkaamas oikee paikka huomenna lahtevalle lautalle Langkawille. Aamusta 8.15 on lahto, joten heratys lienee joskus puoli seitteman aikaan. Intopinkeena ollaan lahos koska paastaan hiekkarannoille potkottelemaan :)

Joo ja nettikaffilan netti ei nyt suostu toimiin kunnolla ja kuvien uppaaminen on tuskallisen hidasta, joten edellisen postauksen kuvat laitetaan sitten langkawilta. Myos pari videota laitetaan kunhan saadaan kunnon yhteydet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti