keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Langkawi


Langkawi

Tiistaina blogin kirjottamisen jalkeen ei tehty oikeestaan muuta ku syotiin, oltiin, nautittiin muutamat alkoholiannokset omalla terassilla ja kaytiin pelaamas vaha biljardia tassa Rainbow Lodgen kuppilassa.


Paljon paatteja merella
Mehulla
Paikallista riisipeltoa
Eddie ois halunnu tulla yokylaan.

Keskiviikkona sitten taas aamusta vuokrattiin mopedi ja kysastiin vaha neuvoa minne kannattais ajella. Hostellin isanta neuvoi pari paikkaa ja lopputulemana oli etta ajellaan koko saaren ympari. Lahettiin sitten joskus ennen kymmenta ajeleen ja ajeltiin yhden sataman ja parin hiljaisen hiekkarannan kautta vesiputoukselle nimeltaan Durian Perangin Waterfall. Vesiputous oli oikeasti talla kertaa vesiputous, josta tuli oikeen vettakin. Ehka hienoin naista kolmesta, jotka Langkawilla on. Ja turistejakaan ei ollut juuri yhtaan, koska putous on vastakkaisella puolella saarta, jossa suurin osa turismista on. Vesiputoukselta ajeltiin sitten Kuahin kaupunkiin, jossa liikennettakin oli hiukan enemman ja ajamiseen piti taas sitten keskittya ihan tosissaan. Loppujen lopuksi perille satamaan paastiin ilman suurempia kommelluksia ja jopa ihmeen kaupalla ihan suoraan. Sataman vieressa on Eagle Square, jossa on iso kotkapatsas. Kotkahan on siis Langkawin "symboli" ja taala oikeestikkin on varmaan triljoona kotkaa. Patsasta hetken ihmeteltyamme, paatimme lahtea syomaan koska kello huiteli jo kahta ja aamulla syotiin pari hassua leivan palaa ja nalka oli hurja. Sitten taas hulluun kaupunkiliikenteeseen ja tarkotus oli paasta Langkawi Parade ostarille. Taas kuin ihmeen kaupalla ostari sattu juuri suoraan eteemme 10 minuutin ajelun jalkeen. Kaytiin syomassa ja kierreltiin vaha kauppoja. Talla kertaa niita oli onneksi vahan, koska ostari oli aika pieni verrattuna siihen mihin totuttiin esim. Kuala Lumpurissa. Kuahista sitten suunnattiin taas kotikonnuille Pantai Cenangiin ja ajeltiin suoraa Karting radalle ja kaytiin kattomas paljoko maksais ajella mikriksella. No hintahan oli ihan sopiva 37RM/10min ja pakkohan se oli paasta koittaan, joten eiku ajamaan! Autot oli melko vanhoja hetekoita, mutta rata sen sijaan oli ihan hieno 1,2km pitka ja isommillakin autoilla varmaan ihan ajettava. Iso miinus vaan siita ettei kavereilla ollu minkaanlaista ajanottosysteemia.

Thor
Eagle Square


Duriang Perang Waterfall
Duriang Perang Waterfall

Malesialainen kasitys kyparahupusta



Kartingin jalkeen ajeltiin kaupan kautta kotio. Kilometreja mittariin tuli 94 ja aikaa meni vajaa 8 tuntia. Aika setti mopoajelua. Illasta kaytiin sitten kattelemassa taas kerran auringonlaskua ja sen jalkeen syomassa. Auringonlasku nakyi tallakertaa parhaiten ja aurinko nakyi kokonaan kun se tipahti mereen. Onneksi ei sammunu. Ruuan jalkeen kaveleskeltiin sitten kotia kohti ja paatettiin etta kavellaampas toista puolta katua, kun aina kavellaan vaan toista puolta. Siina sitten hoksattiinkin, etta kadulla oli joku kirjadivari ja kavastiin huvikseen kattelemas mita siela on. Hetken ihmeteltiin suomalaisia kirjoja, kun silmaan iski travel guides hylly. Kuahista oli aiemmin paivalla ollut tarkoitus katella jos loytyis kirjakauppaa ja lonely planettia Thaimaasta, mutta se unohtu ihan kokonaan. No travel guides hyllysta bongattiinkin sitten melkeen uusi ja hyvakuntonen lounlari Thaimaan saarista ja rannoista. Hinta 18RM ja tiskilla myyja repi rahat mun kadesta kun olin kerennyt 15RM kaivaa lompakosta ja sanoi oukeioukei. Hinta siis vajaa 4e kun uusi vastaava maksaa n. 18e. Ei huono diili. Kirjakaupasta sitten kaveltiin kampille ja pelailtiin muutamat erat virtuaaliyatzya tabletilla ja mentiin suihkun kautta nukkumaan.




Tanaan aamusta sitten herailtiin ennen kellon soittoa ja haettiin aamukahvit terassille ja syotiin aamupala. Aamukahvien haun yhteydessa ostin meille menoliput Koh Lipelle Thaimaan puolelle huomis aamuksi. Hinta oli aika suolainen 118RM per larvi, mutta halvemmallakaan sinne ei paase, ja sinne huvittaa menna, koska on kuulemma niin hieno paikka ja kerranhan taala vaan ollaan. Koh Lipen saarihan on semmoinen karpasen kakka tuola vaha kauempana merella n. 1.5h pikavene matkan paassa taalta Langkawilta. Aamukahvien jalkeen Hanna lahti vaha rannalle ja ma jain laskeskelemaan vaha rahatilanteita ja tulevia rahantarpeita, koska Lipella ei oo automaatteja niin pitaa olla rahat taskussa ku sinne lahetaan. No kylla mun reidetki eilen karvahti mopolla ajellessa, joten ei viittiny niita lahtee lisaa polttaan. Tulee muuten komeet rajat :D Tanaan sitten haetaan viela rahaa ja pakkaillaan ja syodaan ja ollaan.

Viikko on vierahtanyt taala Langkawilla oikeen mukavasti ja huomenna aamusta siis lahdetaan ennen kasia kohti Thaimaata. Ajatus ois olla Koh Lipella muutama yo, jonka jalkeen siirrytaan Thaimaan rannikolle ja mennaan joko Krabille tai Koh Lantalle tai ehka molemmille. Pari viikkoa on aikaa olla Thaimaassa ja sen jalkeen onkin sitten palattava Kuala Lumpuriin ja F1 kisoja katteleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti