lauantai 30. maaliskuuta 2013

Tioman ja Singaopre

Juujuu! Ei ollu tarkootus enaa kirjootella mutta tultiin lataan musasoittimia nettikaffilaan nii sama kirjootella.

Tiistaina startattiin aamusta kohti puduran persepaduan bus terminaalia tai mika lie onkaan mutta on siis iso bussiterminaali kuala lumpurin kyljes. Saatiin sielta liput aamun ekaan lahtoon kohti mersingia. Flaksi kavi nimittain kassalla kavi ilmi etta oli kolme lippua jaljella. No mina sain tietenki paikan saksalaisen jattilaisen vieresta ja edessa istu itsekas brittiakka kuka halusi valttamatta nukkua vaakatasos. Ristus ku tuli selka ja jalat kipeeksi. Hannan matka meni ihan kivasti kirjaa lueskellessa. Matka kesti jotain kuutisen tuntia ja sisalsi oikeen melkeen puolituntisen ruokapaussin ravintolassa keskella ei mitaan. No sitte saatiin Mersingista lauttaliput 17.30 lauttaan. Liput ostettiin ns. matkatoimistosta ja lipunmyyja tati sitte kyseli etta onko majotusta ja tarjoutu kertomaan vaihtoehdoista vahan kunhan oli muillekkin lauttaliput myynyt. Kavi ilmi, etta sattuipa juuri olemaan malesialaisten koulujen vapaaviikonloppu eli ruuhkaa kuulemma tulisi olemaan ja moni paikka oli jo varattu tayteen. No otettiin sitten silta seisomalta bungalowi neljaksi yoksi Salang Beachilta. Paikan nimi oli Salang Putri Inn tai jotain sellasta. Jouduttiin maksaan joka yosta 20RM ekstraa naitten koulupyhien takia. Tiomanille paastiin perille reilu tunti aikataulusta myohassa. Myohastely johtui ehka vuorovesista. Kello oli paikallista aikaa ysin nurkilla illalla. Siina vaiheessa huokastiin helpotuksesta ettei tarvinnu ku kavella majapaikkaan ja jattaa kamat sinne. Sitte kavastiin syomassa ja tarjoilijana haaraili ladyboy. No sitten kampille ku tultiin takas niin alkoki pienet vastoinkaymiset. Ensimmaisena huoneessa oli puolenkymmenta pienta sirkkaa. Sitten loydettiin parikymmenta koppakuoriaista hyttysverkosta ja jokunen muu elukka sangylta. Nirhattiin kaikki ja todettiin etta nukutaan ny tama yo ja katotaan aamusta sitte huoneen tai majapaikan vaihtoa. Hanna kukkui yon, koska ei saanu nukuttua elukoitten takia. Ite herailin muutaman kerran ku paleli niin pirusti vaikka oli lakanaki peittona. Yon aikana otokoita tuli sankyyn asti.

Aamusta lahettiin tiedusteleen huoneen kohtaloa ja paikan paapiru Eddie tarjos heti toisen huoneen ja lupas ottaa otokoista selvaa. Vaihdettiin sitte huone ja toivottiin etta ongelmat olis siina. No sitte kaytiin syomassa ja aamupala oli hyvvee. Kampille ku paastiin niin mulla vaha kolotti joka paikkaa ja paatin mitata kuumeen ja niin sielta pamahti 37.7 tauluun. Eiku maata. Otin muutaman tunnin tirsat ja Hanna se vaan lukea posotti bungalowin terassilla. Loppupaivana ei sitte tehtykaan oikeestaan muuta ku syotiin. Ma nukuin ja Hanna luki. No Hanna kavi myos kaupassa ja jatskilla. Illasta sitte mittailin kuumetta nii siela oli jo 39 taulus ja olo oli sen mukanen.

Seukki yo meni otokoiden osalta vain uneksiessa. Molemmat nahtiin ihme otokkaunia ja Hanna huusi ja ulisi ja mina ainakin yritin ihan tappaakki niita. Nukuttiin kuitenkin melkeen kellon ympari. Mulla oli aamusta viela kuumetta, joten oikeestaan sitte koko aamupaiva meni mun osalta nukkuessa ja Hanna lueskeli kirjaa ja kavi vaha kavelemassa rantsulla. Illasta pelattiin vaha korttiaki, mutta eipa paljo muuta.

Perjantaina aamusta kuume oli haipynyt ja oli enaa vain kurkkukipu jaljella, joten suunnattiin aamusta rannalle makoileen. Siela lueskeltiin ja oltiin vaan iha niiku viimesta lomapaivaa vietettais. Mutta perhana sehan oliki viimenen oikee lomapaiva. No paiva kuluki sitte vaan ollessa ja syodessa. Illasta syotiin Barracudaa ja juotiin parit oluset ja pelailtiin korttia. Kortin peluun tiimassa nahtiin myos kun meille kertaalleen tarjoillut ladyboy hiippaili viimesen paalle tallaytyneena vastapaiseen mokkiin jossa vastassa oli mies. Yritappa siina sitte olla ihan normaalisti. No ei kuitenkaan lahetty urkkimaan vaan lahettiin nukkumaan.

Tiomanin reissu jai vaha pannukakuksi ku olin kipeena kaks paivaa kolmesta joten eipa siina paljoo kerenny. Paikka oli kuitenkin mukavan olonen, ainakin siis toi Salang Beach. Pieni ja rauhallinen ranta ja paljon ystavallisia ihmisia. Vaikka oli sesonki parhaimmillaan niin ei siela silti ruuhkaa ollut. Vedet ois houkutellu snorklaamaan, koska oli ihan kirkasta ja korallitkin elavaisen nakosia. Ei kuitenkaan viela perjantaina raaskinu lahtee terveydella pelaamaan. Maisemat oli muutenkin silmia hivelevia. Luontoki oli aika monenkirjava kaikkine lajeineen mm. Varaaneja tallusteli ympariinsa ja niita oli paljo. Kai me paatettiin etta joskus pitaa paasta kaymaan uudestaan!

Tanaan aamusta sitte hypattiin paattiin ja suunta kohti Mersingia, josta bussilla Johor Bahruun, jossa bussin vaihto ja tullirumban jalkeen paastiin Singaporeen. Oltiin varattu etukateen sama Hotelli, jossa oltiin matkan kaks ekaa yota. Saavuttiin Geylangin alueelle, joka on tata Singaporen "rahjaista" aluetta. Mutta ai etta kun taala on siistia! Ei roskia missaan ja talotki on melkeen ku uusia. Selvasti jotain on reissun aikana opittu Aasiasta. Ja sitte hotellihuoneeseen ku paastiin nii ai etta! Ei homeenpisaraakaan yhessakaan vesihanassa, ei otokoita missaan, vessaan ei jaa vesi lainehtimaan, suihkusta tulee lamminta ja jopa kuumaa vetta, ehjat lakanat ja pyyhkeet jne jne. Kylla kelpaa. Niin matka tosiaan otti Tiomanilta hotellille jotakuinkin 9 tuntia eli perilla oltiin kuuden nurkilla. Kavastiin suihkus ja katottiin telkkarista jalitsua ja sitte lahettiin syomaan ja ny ollaan tassa.

Huomenna siis lahetaan kotia kohti vaha puolen yon jalkeen paikallista kellonlyomaa, joten paiva on viela aikaa touhata. Kateista on jaanyt lompakkoon jonnin verran, joten lahetaan Elaintarhaan aamusta ja iltapaivasta kaydaan sitten ehka Orchard Roadin ostarialueella kattelees mita siela on. Riippuu tieten kuinka kauan Hanna saa mut viihtymaan Elaintarhas. Nii se lento lahtee puolen yon jalkeen kohti Istanbulia ja siita parin tunnin vaihdolla Helsinkiin ja perilla pitais olla joskus puolen paivan jalkeen kotoista aikaa jos jumalat sallii. Puolitoista kuukautta on vierahtanyt aika nopsaan ja viela taala vois olla pitempaankin, mutta toisaalta on aika jees tulla kotio. Viimesen viikon on jo enemman tai vahemman yokottanut riisi ja nuudelit joten mamman lihasoppa on erittain tervetullutta muonaa maanantai iltana. Sita odotellessa :) Ehkapa sitte kotoa kasin viela kirjotellaan jotaki ja ainaki kuvia laitetaan oikeen urakalla ku se on tassa reissun toisella puoliskolla jaany kokonaan tekematta. Naihin kuviin ja tunnelmiin adjoo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti