lauantai 23. helmikuuta 2013

Kuala Lumpur

Melakasta lahdettiin Kuala Lumpuriin bussilla puolen paivan nurkilla. Matka kesti pari tuntia ja meni ihan ongelmitta. Bussi oli hyva, mutta ilmastointi oli aika kovalla niin meinas tulla vahan kylma. Kuala Lumpurissa tultiin vahan eri bussiasemalle minne oltiin alunperin kuviteltu tulevamme ja pienen pyorimisen ja parin pikapalaverin jalkeen paastiin vieressa olevalle juna-asemalle mista saatiin liput junaan joka viee meidat Chinatowniin. Perille paastiin yhdella junanvaihdolla ja kun poistuttiin Chinatownin asemalta niin eipas paastykaan porteista ulos. No kavastiin sitten jollain lippukassalla ihmettelemassa tilannetta ja tulos oli, etta pitaa maksaa 2RM lisaa. Ihme homma koska liput ostettiin alunperin kyseiselle asemalle asti :D Luultavasti tama johtuu siita etta junaa vaihdettaessa pitaisi ostaa uusi lippu, koska taala on muutama eri junafirma joilla kuitenkin samoja asemia, joilla voi vaihtaa. Hostellia etsittiin hetki ja sitten tulikin vastaan ukko, joka kauppasi hostellia jota meille jo ehdoteltiin Melakassa, joten todettiin etta kaydaan katsomassa. Hostellin nimi on Hotel Lok Ann ja huone oli todella iso ja ihan hyva, mutta vessa oli jaanyt 50 luvulle. Maksettiin yksi yo testiksi. Hostellin isannalta Seanilta tuli myos 10 minuutin tiivis ja hyodyllinen paketti kaupungin nahtavyyksista ja kartalle tuli nuolta ja viivaa jos jonkinlaista. Illalla sitten kaytiin vahan kaveleskelemassa ja syomassa Chinatownissa, jossa ei paljon muuta nahtavaa ole kuin miljoona piraattikauppiasta.

Kylppari. Toimiva.
Iso huone.
Chinatown aamusta ennen hulinaa.
(Illalla katukin tayttyy myytavasta tavarasta)
Aamulla herattiin erittain virkeina todella hyvin nukutun yon jalkeen, joten paatettiin ottaa 3 yota lisaa kun homma toimii! Tais olla eka kunnolla nukuttu yo aasiassa, vaikka vieressa menee aika vilkas katu. Korvatulpat on hyva keksinto. Aamupaivasta mentiin maailman suurimpaan vapaasti lentavien lintujen puistoon. Lintuja oli mukamas 3000. No vapaasti niista paasi kuljeksimaan aika harva laji, mutta hakeissa oli paljon lintuja. Puisto olikin sitten aika valtava ja alkoi jossain vaiheessa tuntua, ettei loppua nay, koska aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja oli alyttoman kuuma. Loppu kuitenkin tuli ja puisto oli ihan hieno. Papukaijoihin paastiin tekemaan lahempaa tuttavuutta ja saatiin pitaa niita ihan kadessa ja ruokkia. Hanna ei uskaltanut ruokkia, joten mina sain kunnian hoitaa homman ja ei jannittanyt yhtaan. Kuva kertokoon loput :D Lintupuisto oli kavelymatkan paassa Chinatownista ja kotimatkalla pysahdyttiin syomaan KL:n vanhalla rautatieasemalla, jossa oli hieno tunnelma. Ruoka oli halpaa ja oikeen hyvaa ja ilmeisesti konnareita ja junakuskeja oli haukkaamassa lounasta. Taidettiin olla ainoot turistit paikalla, mutta jalleen kerran palvelu oli loistavaa vaikka ainut yhteinen kieli oli elekieli.

Illasta mentiin sitten katteleen kuuluisia Petronas Twin towereita kaupungin ytimeen. Tornit olivat niin hienot kuin olettaa saattoi ja keskusta muutenkin siisti paikka. Tornien alla oli ostari jossa oli mm. Guccin, Hugo Bossin jne jne liikkeet joten ostokset jai talla kertaa tekematta. Ihmisia oli paljon tornien vieressa olevassa puistossa ja mekin siina mukana oleilimme siela pari tuntia. Poliiseja oli myos huomattavan paljon, joten olo oli erittain turvattu. Puistossa oli myos iso suihkulahde ja sattumalta satuttiin paikalle kahdeksan aikoihin kun siella oli valoshow musiikin tahtiin ja sehan oli aika hieno. Sitten mentiinkin ruokakaupan kautta hostellille tutimaan.

Ei jannittany yhtaa. 

Lintupuiston poliisi (kukaan ei totellut)
Papukaija.
Iltapaivan pieni sadekuuro.


Suihkulahdeshow.

Suihkulahdeshow.

Petronas twin towers

Perjantaina sitten aamusta jalleen kerran hyvin nukutun yon jalkeen lahdettiin Batu Cavesille kattomaan seuraavaa turistinahtavyytta. Junalla paasi KL:n vanhalta asemalta ihan Chinatownin vieresta perille asti. Matkassa meni n. puoli tuntia. Batu Caves on ilmainen ja siten oli yllattaen ammuttu tayteen turisteja jo puolen paivan aikaan, mutta oli ihan kaymisen arvoinen paikka. Ennen luolille kiipeamista tapahtui kummallisia asioita. Ilmeisesti lauma indonesialaisia ja thaimaalaisia elakelaisia halusivat meidat heidan kanssaan samaan kuvaan. No siina sitten poseerattiin varmaan viidelle eri kameralle ja kaikilla muilla oli mukavaa paitsi meilla koska meita revittiin ja siirreltiin etta saatiin paras mahdollinen kuva. No onneksi tehtiin naita valmiiksi jo niin onnellisia ihmisia viela onnellisemmiksi :) Portaita luoliin on kuulemma 272 askelta, mutta onneks ollaan niin hyvassa kunnossa etta ei tullu ees hiki. No vitsi vitsi ylhaalle kun paastiin niin soijjaa pukkas nii ristuksesti. Ja samassa huomattiin, etta olipa siina yksi pulukin paastellyt tortut repulle niin jouduttiin siivoushommiin :D Apinoita oli paljon rappusilla ja luolassa ja tavaroista piti pitaa huolta ettei pienet pirulaiset varastelleet niita. Yhdelta pikkutytolta lahti sipsi suoraan kadesta ku ei pitanyt huolta siita. Jos totta puhutaan niin luolissa ylhaalla ei ollut hirveesti nahtavaa ja oli aika sotkuista koska apinat kaivavat roskiksista kaikki roskat ja levittelevat niita ympariinsa. Batu Cavesin jalkeen kaytiin syomassa jossain ehka intialaisessa ja ekaa kertaa mentiin aika pahasti metsaan ruokapaikan valinnassa. Annos tuli kylla syotya, mutta siihen tarvittiin vahan jopa suomalaista sisua, etta lautanen saatiin tyhjaksi. Myos juomavalinta meni samaan suuntaan, koska tilattiin jaateeta joka olikin sitten vain teeta missa oli jaita ja naytti ihan kuravellilta. No maha tuli sentaan tayteen.
Batu Caves
OMNOMNOM
Istumatauko.
Luola sisalta.
Illan tullen mentiin sitten semmoiseen paikkaan kuin Menara KL tower tai joku tammonen. Torni on maailman 7. korkein tv torni ja sen nakoalatasanne on 282 metrin korkeudessa. Maisemat oli hienot ja kateltiin sielta kaupunkia ennen ja jalkeen auringonlaskun. Turisteille suunnattu paikka tietenkin, mutta porukkaa nyt ei kuitenkaan ollut yhtaan liikaa. Torneilta ajeltiin ilmaisella Go KL bussilla kotikonnuille ja kaytiin syomassa ja ruoka oli taas hyvaa vaikka piti tarjoilijan tulkki etsia etta saatiin ruokaa tilattua. Sinansa hyva, etta oli tulkki niin saatiin tilattua no spicya, joka kuitenkin poltteli huulia sopivasti. Masokisteja valilla nama paikalliset naiden mausteiden kanssa :D

KL tower
Mehulla 1
Mehulla 2



Nakyma tornista valosalla
Nakyma tornista pimealla

Auringonlasku
 Tanaan sitten nukuttiin vaha pitempaan ja aamulla herailtiin rauhassa. Hotellihuoneen saa myos aamupalan kanssa, joka meilla olikin eka aamuna mutta todettiin etta haetaan omat evaat ja laitellaan niita aamusta. Joka aamu kun ollaan oltu syomassa aamupalaa niin hotellin tyontekija tulee kyselemaan huoneen numeroa ja siina ollaan sitten selitelty etta kun nama ovat meidan omat evaat. Tama kiinalainen leidi ei kuitenkaan ymmarra sanaakaan meidan englantia ja tilanne on aina paattynyt jotenkin oudosti ja voi olla etta meilla on joka aamupalasta lasku odottamassa, koska han varmaan kuitenkin tietaa meidan huoneen numeron, koska olemme asioineet respassa aika paljon niin etta on tarvinnut numero merkata ylos :D No aamupalan jalkeen kaytiin vahan kaveleskelemassa tassa lahistolla ja kaytiin katsomassa mm. itsenaisyyden aukiota ja little indiaa. Puolilta paivin lahdettiin sitten Bukit Bintangin alueelle, jossa on useita ostoskeskuksia. Ihmisia oli ihan tungokseen asti. Kaytiin alkajaisiksi syomassa semmoisessa paikassa missa on useita eri ruokapaikkoja ja yhteiset poydat. Toisesta paikasta haetaan ruokaa ja toisesta juomaa ja sitten aletaan syomaan. Ehka nama on niita hawker centereja mista monissa paikoissa kirjoitellaan? No jokatapauksessa hyva valinta ja nuudelit oli taas hyvia. Seuraavaksi mentiinkin sitten semmoiseen ostariin missa on mm. sisahuvipuisto vuoristoradalla ja olihan sitten jumalattoman kokonen ostari. Kerroksia oli ainakin yhdeksan ja kauppoja varmaan yhdeksan tuhatta. No en tiia mutta paljo niita oli. Ja niin oli ihmisiakin. Satuttiin paikalle jonain paikallisten perheiden paivana, jolloin ainakin huvipuistoon oli kait ilmainen sisaanpaasy paikallisilla perheilla joten se oli ihan taynna. Kassaneiti kertoi ettei kannata tulla koska laitteisiin voi joutua jonottamaan parikin tuntia. Jai talla kertaa kaymatta :( Lohdutukseksi ostinkin sitten itelleni Aigon 8 tuumaisen tabletin ku halavalla sain! Aika nayttaa meniko rahat kankkulan kaivoon. Siina sitten vaha kierreltiin muutamaa eri ostaria ja kateltiin menoa ja kaytiin kahvilla ja se oli taas kallista, mutta kahvi on hyvaa. Nytteppa ollaankin sitten tassa hostellin vieressa nettikahvilassa tata kirjoittelemassa.

Jattiostarin hulinaa


Sisahuvipuisto
Kaupungin vilsketta

Tehdaampas tasta taas tammoinen hintayhteenveto kaikista huvituksista ja muista jutskuista. Hintatasoltaan KL on vahan ainakin Melakaa kalliimpi, mutta taalakin pystyy meneen halvalla kunhan katsoo esim. missa syo. Korttelin ero ruokapaikassa saattaa puolittaa ruuan hinnan. Hostellihuone meilla maksaa yolta 70RM eli n. 17e, joka luultavasti on ihan kaypa hinta ilmastoidusta ja omalla vessalla olevasta ISOSTA huoneesta. Ruoka on noin 15-30RM kahdelta juomineen paikasta riippuen. KL tower ja lintupuisto maksoi 38RM/henkilo, mutta olivat ihan hintansa vaarteja. Lipuista saatiin noin 10RM per lippu alennusta kun ostettiin ne hostellilta. Julkisilla kulkeminen on edullista. Junaliput maksaa 1-3RM kerta matkasta riippuen. Taalla myos kulkee ilmainen Go KL bussi kahdella eri linjalla. Toimiva ainakin tasta Chinatownista kasin joskin vahan hidas. Elektroniikka on jonkin verran halvempaa kuin suomessa ja halpalaitteita kuten tuo Aigon tabletti loytyy aika paljon. Maksoin Tabletista, naytonsuojakalvosta ja nahkakotelosta n. 90e. Chinatownista saa aitoja reibereja ja muuta halpaa tavaraa, mutta tinkia pitaa. Ite ostin aidot reiberit ja taisin maksaa vahan ylihintaa vaikka yritin tingata ja sainkin 10RM tiputettua hintaa. Maksettavaa jai silti viela 15RM ja taisi tulla noin 5RM liikaa.

Kuala Lumpur on ihan kiva paikka ja nahtavaa yllatys yllatys ois vaikka kuinka. Kolmessa paivassa kerkee kayda nakemassa ns. kuuluisimmat paikat. Kaupungin vilske on aika kova ja mm. suojateita on vahan siela sun taala tai sitten niita ei ole, joten tarkkana saa olla. Ihmiset taalla on ystavallisia niinkuin nakojaan joka paikassa ja pariin kertaan meita on tultu ihan neuvomaankin kun on oltu vahan pallohukassa kartan kanssa kadulla. Ja neuvoa saa varmaan aina kun vaan kysyy eika maksa mitaan. Julkinen liikenne toimii hyvin ainakin tassa keskustan ja Chinatownin alueella. Romutoreilla kuten mm. Chinatownissa myyjat tyrkyttavat tavaraa ja valilla lahtevat ihan kavelemaan peraankin.

Huomenna aamusta on sitten aikainen heratys 06.45 ja juna Penangiin lahtee 08.45. Juna maksoi 34RM eli n. 8e per nenu. Matka Butterworthiin kestanee noin 7 tuntia ja siita pitaa sitten viela ajella lautalla Georgetowniin, joten pitka paiva tulossa. Perilla ollaan varmaan joskus illaansuussa. Toivottavasti :D

TERKKUJA KOTIIN!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti