tiistai 19. helmikuuta 2013

Nonniin taala ollaan Melakassa Malakan niemimaan lansirannikolla Malesian kulttuuripaakaupungissa. Singaporesta saatiin muutama kuva lisailtya ja jottei mammojen tarttis tihrustaa niita ku ne on niin pienia niin ei hataa ne aukeaa isommiksi ku niita klikkailee :)

Sunnuntai kuluikin sitte aika rattoisasti matkustaessa ja Singaporen hotellilta Melakan hostellille, jossa nyt ollaan kului aikaa noin 7 tuntia ja siina matkalla kaytettiin kahta metroa ja viitta bussia. Aamusta 11 aikaan lahettiin Singaporen hotellilta metrolla ja ajeltiin Kranjin metroasemalle, jossa hetken oltiin hieman eksyksissa, koska asema oli pieni ja ei oikeen nahty mitaan opasteita minnekaan. Sitte nahtiinki kyltti Johor Bahrusta ja paastiin hyppaamaan CausewayLink bussiin, joka ajeli Singaporen rajalle. Rajalla bussista ulos ja rajanylitysasemalle vilauttamaan passia ja meidat kirjattiin maasta ulos. Sitten taas bussipysakille ja saman firman eri bussiin ja eiku Malesian rajalle ja taas bussista ulos ja rajanylitysasemalle, jossa kirjauduttiin Malesiaan ja saatiin viisumi. Siita taas CausewayLinkkiin ja bussi ajeli Johor Bahrun Larkinin bussiasemalle, josta lahtee kaikki kaukobussit ympari malesiaan. Sielta loydettiinkin ekana Makisen perheravintola eli McDonalds ja eiku syomaan! Hardelli oli niin hirvee siela asemalla, etta tuntu silta ettei viitti ees alkaa mitaan muita paikkoja ettiin :D Siita saatiin mahat tayteen ruokaa ja eiku ettimaan bussia Melakaan. Asemalta operoi ehka kymmenkunta bussifirmaa ympari Malesiaa ja valittiin joku City Express jonka lahtoa jouduttiin ootteleen tunti. Bussi lahtikin sitte 14.30 kohti Melakaa ja oli oikeen mukavan tilava, koska penkkeja rivilla oli vain 3.

Matka Melakaan kesti vajaa 3 tuntia ja perille saavuttiin keskustasta jonku 5km paahan kaukobussiterminaalille. Heti ku paastiin bussista ulos nii tuli hostellinpitaja Ajit nayttaan hostellista kuvia ja kertoon, etta sinne meidan nyt kannattais menna. Hanna ei meinannut uskoa tilannetta todeksi millaan vaan epaili etta nyt meita viilataan linssiin oikeen urakalla. Ajit viela opasti meidat kaupunkiin menevaan bussiin ja naytti viela kuvat minka maamerkin jalkeen hypataan bussista ulos. Otettiin hostellin esite ja hypattiin kuitenkin Ajitin opastamaan bussiin Hannan epailyista huolimatta. Ajelimme sitten paikallisbussilla numero 17 keskustaan ja hypattiin bussista ulos. Hostellia lahettiin ensin katteleen Lonely Planetin suosittelemalta alueelta , mutta kuten arvata saattoi, vuoden 2007 Lonely Planetin suositukset nakyi naitten hostellien hinnoissa ja ne oli aikalailla tuplaantunut kirjan hintoihin nahden. Siispa pikapalaverin paikka ja sovittiin etta kavellaan kattoon viilatiinko meita hostellin suhteen. Paastiin Ajitin Travellers planet nimiselle hostellille ja sehan olikin ihan siisti ja sopivan hintainen. Otettiin huone ilmastoinnilla ja omalla vessalla. Siita sitten kaytiin syomas jossain vaha jenkkityylises "reggae" paikas ja ruuat oli ihan hyvia. Seuraavaksi suunnattiin vesiostoksille ja nukkumaan!

Sunnuntain ja maanantain valinen yo meniki sitten vaha patkaunilla, koska taala on viela menossa kiinalainen uusivuosi ja kaupungilla paukuteltiin valilla vahan papatteja ja ne ei ilmeisesti oo mitaan suomen mikkihiiripaukkuja vaan iha oikeita pommeja! Muutenkin oli aanekasta varsinkin kun meidan huone on katutasossa ja viela hostellin sisaankaynnin vieressa: amatoorivirhe. Maanantaina aamusta sitten kaytiin "aamupalalla" koska taala semmoinen tarjoillaan. Se sisalsi paahtoleipaa, voita ja teeta. Melkeen tuli maha tayteen, mutta ei ihan. Tunnelmasta taysi kymppi, koska isantavaki oli myos paikalla ja oli mukava vaihtaa muutama sana heidan kanssaan.

Paivan aikana pyorittiin ulkona ja kaytiin Chintatownissa, Stadthyusin alueella ja tassa keskustan seutuvilla. Chinatown oli samantyyppinen kuin Singaporessa, mutta turisteja vain kourallinen. Stadthyus on Hollantilaisten hallinnon aikana 1600-1700 luvuilla rakennettu alue, jossa on kaikenmoista nahtavaa. Nahtavyys oli myos aurinko joka nahtiin ensimmaista kertaa reissulla! Kuumahan taala on ollut kokoajan, mutta auringonpaistehan se vasta kuuma olikin. Toki kosteus ehka vahan laskee niin ei oo niin uuvuttava ilma. Syomassa kaytiin tassa hostellin vieressa kiinalaisessa ravintolassa ja ruoka oli ehka reissun parasta! Ei siis ilmeisesti kannata lahtee merta edemmas kalaan. Ruuan jalkeen merimuseossa joka oli merirosvolaivan sisalle rakennettu! Naytti ulkoa todella houkuttelevalta, mutta oli ehka pienoinen pettymys. Kuitenkin kaymisen arvoinen paikka. Merimuseon jalkeen mentiin pikku paikkareille.

Chinatown
Melakajoen rantaa
Chinatownin portti
Kiinalaistemppeli
Hollantilaisten rakentama kirkko
Kukkia 

Melakaa


Merirosvolaiva!!
Paikkareitten jalkeen mentiin tommoseen meidan mielesta pirun isoon ostariin ja etittiin kahvipaikkaa, mutta tiukassa oli. Ei loytynyt kuin Starbucks ja ryostohinnat, mutta kahvia oli saatava! Tovi pyorittiin ostaria ympari ja ihmeteltiin miten kaikki kaupat voi pysya pystyssa. Seuraavaksi kaytiin vesiostoksilla ja mentiin hostellille ja paatettiin etta ollaan taala viela yksi yo eika lahdeta huomenna koska kaupunki on mukavan rauhallinen. Paatettiin myos etta pidetaan "vapaapaiva" eli ei kelloa soimaan ja muutenkin vaan ollaan. Seuraavaksi lahettiin ettimaan ruokapaikkaa ja tarkoitus oli menna samaan kiinalaiseen kuin paivalla mutta se oli kiinni! Muutenki ilmeisesti arkena menee paikat aikaisemmin kiinni kuin Sunnuntaina ja useimmat ruokapaikat oli kiinni. Mentiin hostellin lahella olevaa Intialaiseen ja otettiin kananmunalatyt, joiden sisalla oli riisia. Ja voi veljet etta oli tulista! Hikea pukkas ja kokista meni, mutta koska nalka oli ja ei kehdannut ruokaa jattaa lautaselle saatiin annokset syotya sinnilla. Ehka taytyy karttaa noita intialaisia kun noita mausteita vissiin kayttavat aika reilusti suomalaiseen makuun. Ruuan jalkeen mentiin hostellille ja lepailtiin ilta ja taytettiin ristikoita :D

Nukkuminen jai taas vahan vahalle vaikka tarkoitus oli ottaa pitka youni. Hostellissa oli pikku kekkerit ja meno jatkui puolille oin. Sitten juuri kun uni oli tulossa niin Hannan vatsa alkoi ilmoittaan intialaisesta Chilista ja tuli pieni katko uniin :D Sitten taas silmat kiinni ja juuri kun uni oli tulossa niin Hannalla oli kylma! Eihan taalla ole kuin 25 astetta pihalla kokoajan. No tamahan johtui siita etta keksittiin miten saada huone hyvin viileaksi ilmastointilaitteella, mutta se onkin aika tehokas laite kun silla oikeasti jaahdyttaa. Niinpa pieni laitteen saato ja sitten vihdoin uni tuli ja nukuttiinkin 11 asti aamulla. Tanaan kaytiin sitten kattomassa Little Indiaa joka oli nimensa veroinen. Siella ei ollut mitaan :D Kaveleskeltiin vahan sitten tassa kaupungin ymparilla ja tutkittiin seutua. Kaytiin myos taas siella Dataran Pahlawan ostarilla vilvoittelemassa ja kattomas josko siela pyoris jotain hyvia leffoja. Illalla menaan ehka kattoon uus die hard.

No mutta kaupungista jotain. Melaka on "pieni" kaupunki. Taalla on vain 150 000 asukasta, joten tuntuu aika kodikkaalta ja rauhalliselta Singaporen jalkeen. Keskustan seudun pystyy katteleen kavellen ihan helposti parissa paivassa. Kaupungin ulkopuolella olisi ilmeisesti kaikenlaista aktiviteettia tarjolla, mutta me keskityttiin nyt vaan ihan kavelemaan ympariinsa. Kaupunki on myos aika siisti ja kovasti tannekkin rakennetaan kaikenlaista uutta. Eri aikakausien eri hallitsijavaltiot ovat jattaneet jalkeensa omat perintonsa ja taalla on paljon nahtavavyyksia, suojelukohteita ja erityisesti museoita on vaikka kuinka paljon. Ihmiset taalla ovat todella ystavallisia ja avuliaita. Kauppiaat eivat tyrkyta jatkuvasti romujaan vaan tyytyvat siihen etta ostetaan jos ostetaan.

Hinnoiltaan Malesia on Singaporen jalkeen halpa. Matka Johor Bahrusta Melakaan maksoi 19RM eli vajaa 5e. Hostellihuone ilmastoinnila ja omalla vessalla maksaa 50RM eli n. 12e. Ruoka ravintoloissa on 5-10RM annos. Esimerkiksi kiinalaisessa kaksi nuudeliannosta ja jaateet 12RM eli 3e. Paivabudjetti yopymisineen ja ruokineen on meilla ollut noin 14e per nokka. Tahan hintaan sisaltyy pienta aktiviteettia ja jaateloa.

Huhhuh kun tulee paljo tekstia ja kuvien asettelu on aivan hanurista mutta olkoot! No huomenna sitten lahdetaan Kuala Lumpuriin bussilla ja aateltiin olla siela 3 tai 4 yota. Sielta sitten varmaan taas kirjoitellaan lisempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti